Gayrimenkul Hukuku, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 4. kitabında düzenlenmiş olan eşya hukukunun geniş dallarından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Gayrimenkul arsaları, apartmanları, binaları, konutları ya da diğer tüm taşınmazları içine alan bir konudur. Gayrimenkul hukukunun istisna ve detayları oldukça çoktur. Kapsamı oldukça geniş olup, bu…
Tazminat, hukuka aykırı bir eylem sonucunda meydana gelen maddi veya manevi zarara karşılık olarak ödenen bedeldir. Tazminat zararların giderilmesini amacıyla sorumlu tarafından zarar görene ödenen veya mahkeme tarafından ödenmesine karar verilen parasal veya bir değer veya edimdir. Hizmet verilen konulardan bir kısmı şu şekildedir; Kıdem…
Borçlar hukuku, özel hukuk dalı olup, eşitler arasında meydana gelen ve borç ilişkisi adı verilen hukuki ilişkilerin incelendiği bir disiplindir. Borçlar Kanunu özel hukukta borçlar hukukuna kaynaklık eder ve borçlar hukuku alanına giren borç ilişkilerini düzenleyen bir kanundur.
İdare hukuku kurum ve kuruluşların işleyişleri ile kişilere tanınan hak ve hürriyetlerin dengeleyen, yetki ve sorumlukları inceler.
İcra ve iflas hukuku, borcunu ödemeyen borçlunun borcunun, alacaklının talebi doğrultusunda nasıl karşılanacağını konu alır.
Vergi Hukuku; kişiler ve devlet arasında vergi ilişkisi sebebiyle meydana gelen vergi ödevlerinin niteliği, tahsili ve hakları düzenlemektedir.
İddia ne kadar küçük veya büyük olursa olsun, her görevi en üst düzeyde dikkatle ele alıyoruz.
Ceza hukuku, suçları ve yaptırımları gösteren “maddi” ceza hukukunu ve suçların ortaya çıkarılıp faillerinin yargılanması ve yaptırımların uygulanması ile ilgili konuları içeren içerir.
Ticaret hukuku, hukukun, ticaretle ilişkili tüm mevzuatı kapsayan bir alt dalıdır. Şirketler, tacirler, bireyler arasındaki ticari ilişkileri, alışverişi ve tarafların haklarını düzenlemektedir.